Srednja škola Stolac

Dobro došli na službene stranice Srednje škole Stolac, gdje možete dobiti sve informacije o školi te pratiti sve najnovije vijesti vezane za događanja u školi!

VIše informacija

Opća gimnazija

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola. Gimnazija osposobljava učenike za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje, što ti je korisno ako planiraš nastaviti školovanje poslije srednje škole, jer nakon položene mature gimnazijalci imaju mogućnosti upisa u sve više i tehničke škole, na sve visoke škole i fakultete.

VIše informacija

Strojarska struka

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala.

VIše informacija

Ekonomska struka

Ekonomska škola u Stocu nudi kvalitetan i kreativan način stjecanja općeg i stručnog znanja kroz četverogodišnje obrazovanje. Stjecanjem zvanja "ekonomist," moguće je nastaviti obrazovanje na studiju ekonomije te ostalim višim i visokim školama.

VIše informacija

Ugostiteljstvo i turizam

Zanimanja konobar i kuhar su trogodišnja i obrazuju učenike za rad u ugostiteljstvu na tim poslovima. Ta zanimanja sve su atraktivnija razvojem turizma i ugostiteljske djelatnosti.

Više informacija...

Uzvratni posjet norveških učenika našoj školi i gradu

Učenici Srednje škole Stolac su u mjesecu travnju ove godine,  posjetili Lillehammer u Norveškoj, zajedno sa svojim profesorima, u sklopu programa razmjene učenika. Uzvratni posjet, tj. posjet norveških učenika gradu Stocu obilježio je treći tjedan rujna, točnije od 20. do 26. rujna. Učenici iz Lillehammera, zajedno sa profesorom i profesoricom, su po dolasku u zračnu luku u Sarajevo 19. rujna najprije odsjeli u hotelu.

Sljedeći dan, pod vodstvom iskusnog vodiča, obišli su dobar dio grada Sarajeva. Predvečer, toga istog dana, sa lijepim doživljajima iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, napokon su stigli u Stolac, među nestrpljive domaćine koji su ih dočekali pred Osnovnom školom Stolac. Nakon smještaja i večere u kućama domaćina, gosti su, iako već malo umorni, odlučili večer provesti zajedno sa stolačkim učenicima na ponovnom druženju uz razgovore.

Prvi dan našeg jednotjednog druženja je započeo prisutstvom nastavi u našoj školi. Ravnateljica Mirjana Biletić  je gostima iz Norveške poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Nakon toga, svi smo zajedno krenuli na razgovor s gosp. Stjepanom Boškovićem,  načelnikom grada Stoca. Na tom su razgovoru učenici iz Lillehammera pokazali veliko zanimanje za naš grad, kulturu, običaje. Tjekom posjeta su nas također pratili i naši profesori. Nakon toga proboravili smo i u prirodi, na starom gradu u Stocu sa kojeg se pruža predivan pogled na čitav grad. Posjetili smo također i džamiju, rijeku Bregavu, vodopad Provalije.

Posjet Mostaru i uredu NDC-a obilježio je drugi dan, točnije utorak. Učenici su prisustvovali razgovoru sa direktorom NDC-a, a neki su dali intervju za televiziju. Posjetili smo i Stari most u Mostaru, vidjeli brojne lijepe građevine, te mnogo trgovina i restorana. Na povratku smo svratili u Blagaj pokraj Bune na kratko razgledavanje tamošnjih spomenika, građevina i prelijepe prirode.

 

Video prilog citytv.ba o razmjeni učenika Stolac - Lillehammer

 

Sljedeći dan smo posjetili špilju Vjetrenicu, kojom su norveški učenici bili posebno oduševljeni. Nakon toga nastavili smo tim putem prema Trebinju, čije smo znamenitosti razgledali uz pomoć vodiča. Na povratku smo ručali u restoranu u Ljubinju,a nakon toga nastavili druženje i u Stocu.

Četvrtak je po planu bio slobodan dan za sve učenike. Domaćini su sa svojim gostima obilazili razna mjesta koja su htjeli pokazati prijatelju iz Norveške. Nekoliko stolačkih učenika je svoje goste povelo u razgledavanje Crkve sv.Ilije u Stocu. Predvečer smo se skupili u gradu i proslavili rođendan učenice iz Lillehammera.

Zadnji dan druženja smo obišli nekropolu stećeka na Radimlji, te stari ilirski grad Daorson gdje smo vidjeli njegove zidine. Dan smo proveli u druženju pa smo tako nastavili i u večernjim satima kada je održana zabava u prostorijama naše škole. Na zabavi su prisustvovali svi učenici i profesori s kojima smo boravili ovaj tjedan, kao i ostali profesori koji su dio ovog programa. Bilo je veselo, pjevalo se i plesalo.

U subotu ujutro u 7 sati učenici i profesori iz Lillehammera su krenuli prema zračnoj luci u Dubrovniku. Prije odlaska svi smo se pozdravili te im poželjeli sretan put. Oni su zadovoljni ponijeli mnoge lijepe uspomene sa ovog putovanja, te su neki od njih najavili njihov ponovni skori dolazak u Stolac. Mi se nadamo tomu, pa čak i ako se to ne ispuni, svejedno nam je jako drago što smo bili dio ovog projekta, naučili nešto novo i upoznali nove ljude.

Viktorija Perutina i Ivana Marijanović

 

Lokacija škole


Prikaži Srednja škola Stolac na većoj karti

Slike škole

IMG_1068.JPG IMG_1032.JPG IMG_1006.JPG IMG_1050.JPG IMG_1023.JPG IMG_1034.JPG IMG_1054.JPG maskare_2018.jpg IMG_1041.JPG IMG_1003.JPG IMG_1080.JPG IMG_1038.JPG IMG_1031.JPG dvorana.JPG IMG_1030.JPG IMG_1061.JPG IMG_1027.JPG IMG_1064.JPG IMG_1062.JPG IMG_1028.JPG IMG_1049.JPG IMG_1046.JPG IMG_1069.JPG IMG_1076.JPG IMG_1051.JPG IMG_0983.JPG IMG_1066.JPG IMG_1022.JPG IMG_1059.JPG IMG_1082.JPG IMG_1048.JPG IMG_1024.JPG IMG_1060.JPG IMG_1053.JPG IMG_1039.JPG IMG_1025.JPG IMG_1055.JPG IMG_1078.JPG IMG_0976.JPG IMG_0994.JPG IMG_1035.JPG IMG_1043.JPG

Facebook stranica

Kontakt info

Srednja škola Stolac

Ulica kneza Domagoja bb 88360 Stolac BiH

Tel:  +387 36 853 - 404
Fax: +387 36 853 - 404

e-mail: ss.stolac@tel.net.ba

Pretraživanje