Srednja škola Stolac

Dobro došli na službene stranice Srednje škole Stolac, gdje možete dobiti sve informacije o školi te pratiti sve najnovije vijesti vezane za događanja u školi!

VIše informacija

Opća gimnazija

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola. Gimnazija osposobljava učenike za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje, što ti je korisno ako planiraš nastaviti školovanje poslije srednje škole, jer nakon položene mature gimnazijalci imaju mogućnosti upisa u sve više i tehničke škole, na sve visoke škole i fakultete.

VIše informacija

Strojarska struka

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala.

VIše informacija

Ekonomska struka

Ekonomska škola u Stocu nudi kvalitetan i kreativan način stjecanja općeg i stručnog znanja kroz četverogodišnje obrazovanje. Stjecanjem zvanja "ekonomist," moguće je nastaviti obrazovanje na studiju ekonomije te ostalim višim i visokim školama.

VIše informacija

Ugostiteljstvo i turizam

Zanimanja konobar i kuhar su trogodišnja i obrazuju učenike za rad u ugostiteljstvu na tim poslovima. Ta zanimanja sve su atraktivnija razvojem turizma i ugostiteljske djelatnosti.

Više informacija...

Maturalno putovanje u Italiju

U predvečerje šesnaestog rujna, krenuli smo na maturalno putovanje. Nas trideset i šest učenika Srednje škole Stolac u pratnji četiri profesorice te trinaest učenika Turističko – ugostiteljske škole Mostar u pratnji njihove dvije profesorice.

U ranim jutarnjim satima stigli smo u zabavni park Gardaland. Park je otvoren 1975. godine i spoj je magičnih boja, zvukova i svjetla  te zanimljivih atrakcija. Posjet je počeo ulaskom u dolinu kraljeva, a završio najvećim spektaklom Corsarijem sa devetnaest fantastičnih scena. Cijeli dan smo uživali u ljepotama koje jedan zabavni park nudi. S dojmom koji je park ostavio na nas uputili smo se prema našem smještaju u Veroni.

Drugi dan, odmah nakon doručka, zaputili smo se u razgledavanje Verone, njezine stare jezgre. Posjetili smo neke znamenitosti i mjesta poput Piazza Bra, Piazza delle Erbe, Arene, Palazzo Barbieri, a najzanimljivije od svega bila je Julijina kuća (Julija Capuletti iz tragedije Romeo i Julija). Putovanje smo nastavili do Bologne – glavnog grada regije Emilia – Romagna u kojem je 1089. godine osnovano jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Razgledavali smo baziliku sv. Petronija, katedralu sv. Petra, Piazza Maggiore... Nakon izleta u Bolognu krenuli smo prema Riminiju. Tu istu večer nismo mogli odoljeti odlasku u diskoteku s našim prijateljima. Tamo smo se zbližili i s učenicima drugih škola koji su s nama podijlili njihova iskustva s ekskurzije. Svi smo se jako dobro zabavljali pa je i vrijeme brzo prošlo.

Sljedeći izlet bio je u San Marino, poznati grad/državu u Italiji. Bili smo oduševljeni građevinama, kulturom i svim što taj grad nudi. Pogled koji se pruža s vrha grada je nešto neopisivo, gotovo nestvarno. Nakon obilaska bazilike sv. Marina te tri tornja grada, uživanja i kupovine u San Marinu, umorni od mnogih aktivnosti, vratili smo se u Rimini. Večer smo odlučili provesti na prekrasnim pješčanim plažama Riminija.

Firenza je bila naša sljedeća destinacija, grad kojim smo bili uistinu očarani. Raskoš, boje, građevine, umjetnost koje je nudila Piazza del Duoma, Piazza della Signora, gradska vijećnica, katedrala Santa Maria del Fiore, crkva Santa Maria Novella, Vrata raja – bili su nezaboravni i zadivljujući, posebno kada se u obzir uzmu godine gradnje spomenutih znamenitosti.

Zadnju večer proveli smo u diskoteci i na plaži družeći se sa svojim vršnjacima. Bilo je nezaboravno, večer koju ćemo još dugo prepričavati svojim najbližima s osmijehom na licu.  Ujutro smo bili pomalo tužni jer se bližio kraj našeg maturalnog putovanja. Zadnji dan je prošao u obilasku Padove i Venecije.

U Padovi se nismo previše zadaržavali, ali smo vidjeli prilično lijepe znamenitosti grada kao što su Piazza Cavour, bazilika sv. Antuna, bazilika sv. Justine, Prato della Valle. Nakon toga uputili smo se do prekrasne Venecije. Po dolasku smo imali predivnu i zanimljivu vožnju brodicom do Trga sv. Marka gdje smo započeli razgledavanje Venecije. Trg i bazilika sv. Marka su nas očarali kao i Palazzo Ducale i Ponte Rialto.

Iscrpljeni od aktivnostima poprilično popunjenog dana krenuli smo prema našoj Hercegovini, ubrzo utonuvši u san. Koliko god smo čekali ekskurziju, uživali na putovanju, ipak smo se na kraju zaželjeli svog doma. Naravno, sretni i zadovoljni na mogućnosti koju smo dobili. Veliko hvala našim profesoricama i ravnateljici koje su nas pratile, bile uz nas cijelo vrijeme na putovanju, pazeći na nas. Ovim putem željeli bismo zahvaliti i našim roditeljima koji su nam omogućili jedno ovako prekrasno iskustvo.

Maturanti

Petra Perutina i Ana Raguž – IV. ekonomske

 

 

Lokacija škole


Prikaži Srednja škola Stolac na većoj karti

Slike škole

IMG_1050.JPG dvorana.JPG IMG_1031.JPG IMG_1035.JPG maskare_2018.jpg IMG_1003.JPG IMG_0976.JPG IMG_1034.JPG IMG_1032.JPG IMG_1054.JPG IMG_1041.JPG IMG_1062.JPG IMG_1078.JPG IMG_1053.JPG IMG_1064.JPG IMG_1006.JPG IMG_1069.JPG IMG_1049.JPG IMG_1022.JPG IMG_1027.JPG IMG_1023.JPG IMG_1055.JPG IMG_1024.JPG IMG_1048.JPG IMG_1030.JPG IMG_1080.JPG IMG_1059.JPG IMG_1038.JPG IMG_1082.JPG IMG_1076.JPG IMG_0983.JPG IMG_1043.JPG IMG_1046.JPG IMG_0994.JPG IMG_1025.JPG IMG_1039.JPG IMG_1068.JPG IMG_1060.JPG IMG_1028.JPG IMG_1066.JPG IMG_1051.JPG IMG_1061.JPG

Facebook stranica

Kontakt info

Srednja škola Stolac

Ulica kneza Domagoja bb 88360 Stolac BiH

Tel:  +387 36 853 - 404
Fax: +387 36 853 - 404

e-mail: ss.stolac@tel.net.ba

Pretraživanje