Srednja škola Stolac

Dobro došli na službene stranice Srednje škole Stolac, gdje možete dobiti sve informacije o školi te pratiti sve najnovije vijesti vezane za događanja u školi!

VIše informacija

Opća gimnazija

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola. Gimnazija osposobljava učenike za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje, što ti je korisno ako planiraš nastaviti školovanje poslije srednje škole, jer nakon položene mature gimnazijalci imaju mogućnosti upisa u sve više i tehničke škole, na sve visoke škole i fakultete.

VIše informacija

Strojarska struka

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala.

VIše informacija

Ekonomska struka

Ekonomska škola u Stocu nudi kvalitetan i kreativan način stjecanja općeg i stručnog znanja kroz četverogodišnje obrazovanje. Stjecanjem zvanja "ekonomist," moguće je nastaviti obrazovanje na studiju ekonomije te ostalim višim i visokim školama.

VIše informacija

Ugostiteljstvo i turizam

Zanimanja konobar i kuhar su trogodišnja i obrazuju učenike za rad u ugostiteljstvu na tim poslovima. Ta zanimanja sve su atraktivnija razvojem turizma i ugostiteljske djelatnosti.

Više informacija...

Prezentacija učeničkih radova u sklopu Stolačkog kulturnog proljeća 2019.

Matica hrvatska Stolac kao i prethodnih godina nastavlja sa svojom tradicijom prezentacije učeničkih radova koji su pravi pokazatelj učeničkog rada i nastojanja da svoje teme izlože na što zanimljiviji i poučniji način. Tako je bilo i sinoć u prepunom Biskupijskom centru u Stocu, gdje su  domaćini bili don Ivo Šutalo i Osnovna škola Stolac, a svoje istraživačke radove predstavili su učenici dvaju osnovnih škola u općini Stolac, koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku i učenici Srednje škole Stolac.

Na početku večeri učenici su se prisjetili utemeljitelja i idejnog začetnika Istraživačkih dana mladih, pokojnog profesora Pere Marijanovića.

Matica hrvatska utemeljena je sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva. Mladi na svoj način pridonose očuvanju upravo tog identiteta općine Stolac. Ove godine su to učinili na sljedeće teme; „Hercegovačka kuća“, „Dar života zemlje Hercegovine“ i „Župa Stjepan Krst“.

U prostorijama Biskupijskog centra održana je i likovna izložba radova nastalih u sklopu Stolačke tarče pod vodstvom mladog afirmiranog slikara Srećka Babića. Autori radova su magistri slikarstva, grafike i kiparstva, ali i mladi umjetnici polaznici likovnih sekcija u školama.

Prvu prezentaciju održali su učenici Srednje škole Stolac s temom „Hercegovačka kuća“ gdje su pokazali kako su prije živjeli naši stari i koje je sve alate i pribor sadržavala autohtona hercegovačka kuća. Možda danas živimo u nekom boljem vremenu, kada nam je sve pristupačnije i tehnologija je više nego uznapredovala, no to ne znači da ne trebamo njegovati našu povijest i način na koji su živjeli naše bake i djedovi poručili su na kraju svog izlaganja učenici.

Učenici Osnovne škole Crnići svoju inspiraciju za ovogodišnji istraživački rad dobili su na Hercegovačkim plodovima Mediterana, na samom početku školske godine gdje su došli do svoje teme „Dar života zemlje Hercegovine“. Kroz svoj rad obuhvatili su cijelu našu općinu i pokazali koje poljoprivredne vrste mogu uspijevati na ovom području.

Učenici Osnovne škole Stolac ove godine su istraživali „Župu Stjepan Krst“ uz mnoštvo snimljenih fotografija nastalih prilikom posjete župi. Saznali smo tako o položaju župe, njenom osnutku, naseljima, stanovništvu.

Sve godine Matica hrvatska prati i potiče sve aktivnosti učenika u školama, a ove godine dodijeljene su i nagrade mali stećak najuspješnijim mladim spisateljima. Nagrade je uručio dr. Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac. Nagrade su dobile; Marija Marić, Josipa Raguž, Marta Obradović, Nika Proleta i Lucijana Raguž.

Učenica 4. razreda Iva Perić koja je na županijskom natjecanju u Krasnoslovu osvojila 3. mjesto svojom recitacijom pjesme „Razgovor pred san“ Mirne Grgec oduševila je sve prisutne, a u glazbenom djelu večeri uživali smo u pjesmi zbora Osnovne škole Stolac.

 

 

Lokacija škole


Prikaži Srednja škola Stolac na većoj karti

Slike škole

IMG_1027.JPG IMG_1049.JPG IMG_1082.JPG IMG_1024.JPG IMG_1023.JPG IMG_1025.JPG IMG_1050.JPG IMG_1080.JPG IMG_1051.JPG dvorana.JPG IMG_0976.JPG IMG_1041.JPG IMG_1060.JPG IMG_1055.JPG IMG_1059.JPG IMG_1069.JPG IMG_1031.JPG IMG_1032.JPG maskare_2018.jpg IMG_1048.JPG IMG_1046.JPG IMG_1039.JPG IMG_1038.JPG IMG_1028.JPG IMG_1066.JPG IMG_1022.JPG IMG_1003.JPG IMG_1034.JPG IMG_1064.JPG IMG_1043.JPG IMG_0994.JPG IMG_0983.JPG IMG_1076.JPG IMG_1068.JPG IMG_1054.JPG IMG_1035.JPG IMG_1006.JPG IMG_1061.JPG IMG_1053.JPG IMG_1030.JPG IMG_1078.JPG IMG_1062.JPG

Facebook stranica

Kontakt info

Srednja škola Stolac

Ulica kneza Domagoja bb 88360 Stolac BiH

Tel:  +387 36 853 - 404
Fax: +387 36 853 - 404

e-mail: ss.stolac@tel.net.ba

Pretraživanje