Srednja škola Stolac

Dobro došli na službene stranice Srednje škole Stolac, gdje možete dobiti sve informacije o školi te pratiti sve najnovije vijesti vezane za događanja u školi!

VIše informacija

Opća gimnazija

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola. Gimnazija osposobljava učenike za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje, što ti je korisno ako planiraš nastaviti školovanje poslije srednje škole, jer nakon položene mature gimnazijalci imaju mogućnosti upisa u sve više i tehničke škole, na sve visoke škole i fakultete.

VIše informacija

Strojarska struka

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala.

VIše informacija

Ekonomska struka

Ekonomska škola u Stocu nudi kvalitetan i kreativan način stjecanja općeg i stručnog znanja kroz četverogodišnje obrazovanje. Stjecanjem zvanja "ekonomist," moguće je nastaviti obrazovanje na studiju ekonomije te ostalim višim i visokim školama.

VIše informacija

Ugostiteljstvo i turizam

Zanimanja konobar i kuhar su trogodišnja i obrazuju učenike za rad u ugostiteljstvu na tim poslovima. Ta zanimanja sve su atraktivnija razvojem turizma i ugostiteljske djelatnosti.

Više informacija...

Realiziran program razmjene učenika u organizaciji fondacije SHL između naše škole i njemačke IGS Pellenz iz Plaidta

Osamnaest učenika Srednje škole Stolac, predvođenih dvojicom supervizora, prof. Aljošom Dodikom i prof. Denisom Taslidžom, dočekali su dvanaest njemačkih učenika i njihovu dvojicu profesora Daniela Bernsena i Andreasa Schindelea. U popodnevnim satima njemački učenici stigli su u Stolac nakon čega su se zaputili u domove svojih domaćina. Petak i subota su prošli u relativno opuštenom izdanju, budući da su ti dani bili rezervirani za druženje učenika sa svojim domaćinima i slobodno vrijeme u našemu gradu.

Nedjelju smo proveli u jednom od najljepših gradova na jugu Hercegovine – u Trebinju. Po dolasku smo najprije posjetili manastir na brdu Crkvina, koje je ujedno i vidikovac, s kojega se cijeli grad vidi kao na dlanu. Tu nas je lokalni turistički vodič upoznao s poviješću, važnim arheološkim ostatcima i kulturnim bogatstvima grada. Nakon toga uslijedio je posjet starome trebinjskom gradu, kratki projektni zadatak, vrijeme za druženje te povratak u Stolac.

Posjet Sarajevu odigrao se u ponedjeljak. Provedeni sati u glavnome gradu Bosne i Hercegovine bili su rezrervirani za obilazak Baščaršije i njemačkoga veleposlanstva gdje su nas srdačno primili i ugostili službenici Veleposlanstva održavši kratko predavanje, nakon kojega je uslijedila i kratka debata s našim učenicima i profesorima. Valja naglasiti kako su naši domaćini u Veleposlanstvu bili ugodno iznenađeni, vidjevši koliko dobre energije vlada među nama te kako i koliko smo spremni međusobno surađivati.

Daljnji obilazak Hercegovine smo ostavili za utorak i srijedu. Svoje drage prijatelje upoznali smo s najljepšim kulturnim i povijesnim blagom Mostara, Starim mostom. Nakon zajedničkoga ručka u starome gradu uslijedio je posjet Počitelju i njegovim znamenitostima. Ipak, prije svega toga, posjetili smo i nekropolu stećaka na Radimlji. 

Zadnji dan međusobnoga druženja odlučili smo iskoristiti za bolje upoznavanje našega grada Stoca, prije kojega je profesor Aljoša Dodik održao i dva sata nastave njemačkoga jezika svim učenicima. Kabinet stranih jezika bio je prepun! Ukupno trideset učenika, skupa s profesorom, uz osmijeh i puno pozitivne energije, izradili su dva lijepa plakata, od kojih je jedan namijenjen našoj, a drugi njemačkoj školi, kao mali dar i podsjetnik na uspješnu suradnju i lijepo druženje.

Učenici Srednje škole Stolac uložili su veliki trud kako bi svojim gostima što zornije dočarali kulturno-povijesno blago našega grada.

Na koncu valja još napomenuti kako će projektne aktivnosti biti finalizirane u srijedu 4. travnja 2018. godine evaluacijskim radionicama u prostorijama čitaonice „Dr. Martin Luther King III“ u SŠ „Stolac“. Srednja škola „Stolac“ može se, uz uspješne programe učeničkih razmjena s Kraljevinom Norveškom te Sjedinjenim Američkim Državama, sada pohvaliti i uspješnom razmjenom učenika i sa Saveznom Republikom Njemačkom.

Ova razmjena iznjedrila je mnoštvo pozitivnih stvari. Pored iskustva, koje će dobro doći i jednoj i drugoj strani, najvažnije za reći jest to da je ona otvorila vrata novim prijateljstvima. Zahvaljujemo svima onima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira, a posebno hvala našim profesorima koji su nam bili mentori tijekom cjelokupnoga programa naše razmjene. Velike pozdrave šaljemo našim prijateljima u Njemačkoj i nadamo se kako ćemo se ponovno susresti. Bis bald! (= Do skora!), tekst je Ivana Raguža, učenika IV. razreda Gimnazije u Stocu.

Inače, prva faza razmjene učenika realizirana je u listopadu 2017. godine kada su učenici i profesori SŠ Stolac 9 dana boravili u Njemačkoj.


Lokacija škole


Prikaži Srednja škola Stolac na većoj karti

Slike škole

IMG_1069.JPG IMG_1039.JPG IMG_1053.JPG IMG_1028.JPG IMG_1024.JPG IMG_1027.JPG IMG_1030.JPG IMG_1049.JPG IMG_1038.JPG IMG_1050.JPG IMG_1064.JPG dvorana.JPG IMG_1059.JPG IMG_1082.JPG maskare_2018.jpg IMG_1054.JPG IMG_1043.JPG IMG_1076.JPG IMG_1034.JPG IMG_1051.JPG IMG_1022.JPG IMG_1080.JPG IMG_0983.JPG IMG_1055.JPG IMG_1060.JPG IMG_1003.JPG IMG_1035.JPG IMG_0994.JPG IMG_1066.JPG IMG_1046.JPG IMG_1068.JPG IMG_1062.JPG IMG_0976.JPG IMG_1041.JPG IMG_1048.JPG IMG_1023.JPG IMG_1061.JPG IMG_1032.JPG IMG_1025.JPG IMG_1031.JPG IMG_1078.JPG IMG_1006.JPG

Facebook stranica

Kontakt info

Srednja škola Stolac

Ulica kneza Domagoja bb 88360 Stolac BiH

Tel:  +387 36 853 - 404
Fax: +387 36 853 - 404

e-mail: ss.stolac@tel.net.ba

Pretraživanje